Volwassenen
Er is geen leeftijdsgrens voor deze behandelmethode. Gebleken is dat ook voor mensen met jarenlange (chronische) klachten zeer goede resultaten te behalen zijn. Zelfs na 2 a 3 behandelingen.

Sport
Artrokinesiologie is zeer geschikt en effectief voor het behandelen van sportblessures. 
Door de correcties in houding gaat het lichaam weer als een geheel werken. Men kan vervolgens de spiergroepen ook effectiever trainen. De overcompensaties van de betreffende gewrichten kunnen geen blessures meer uitlokken. 
Sportletsels kunnen ontstaan door: 

  • scoliose
  • een valpartij
  • verkeerde draai of een stomp trauma. 
  • overbelasting (bv. rug, knie of achillespees) 

Met elke sportactiviteiten is de wervelkolom sterk betrokken. Daarom is het belangrijk dat deze goed functioneert  in rotatie, coördinatie en stabiliteit.

Kinderen
Vaak hebben kinderen of jongeren nog geen klachten. De artrokinesioloog kan eventuele toekomstige problemen opsporen. Een behandeling kan toekomstige klachten op latere leeftijd worden voorkomen. Zelfs bij erfelijke aandoeningen, zoals scoliose, kan preventief veel bereikt worden. 

Muziek 
Veel mensen die een instrument bespelen hebben lichamelijke klachten.
Deze klachten kunnen ontstaan door: 

  • De speelpositie of -houding waarmee het instrument wordt bespeeld.Bijvoorbeeld, fluitisten en violisten houden hun linkerarm omhoog om het instrument te kunnen bespelen. Hierdoor ontstaan er nogal eens schouder- en rugklachten. 
  • Klachten kunnen ook ontstaan uit de hoeveelheid herhaalde bewegingen en de intensiteit daarvan. Eenzijdige en repeterende bewegingen en lang spelen in een slechte houding.
  • een onjuiste techniek en teveel spierspanning tijdens het musiceren spelen ook vaak een rol.

De oorzaak van muziek-gerelateerde klachten is vaak een combinatie van deze eerder genoemde factoren. 

Beroepsmusici stellen over het algemeen hoge eisen aan zichzelf en zijn perfectionistisch ingesteld. Helaas is dit aspect in de muziekwereld nog niet goed geregeld. Vergelijk het met sportgeneeskunde. Elke sportfysiotherapeut weet welke eisen een sporter stelt aan zijn bewegingsapparaat. Daarmee weet je hoe je sporters goed kunt behandelen. Maar de meeste therapeuten of artsen weten niet wat je als muzikant moet kunnen om je vak uit te oefenen.