De behandeling bestaat uit het uitvoeren van speciale handtechnieken, systematisch op alle gewrichten. Het zijn low-energy manipulaties (geen kraken) te bewegen, met als belangrijkste de wervelkolom. Dit zorgt ervoor dat het gewricht meer bewegingsruimte krijgt en dat het zenuwstelsel gestimuleerd wordt om beter te communiceren met het bewegingsapparaat. Tijdens de behandeling worden maar liefst 330 gewrichten behandeld. Van de schedelplaten tot en met de tenen en alles wat daartussen zit.
Het resultaat is direct meetbaar en men voelt het direct.

Artrokinesiologie is er op gericht om deze beperkingen op te heffen en klachten met pijn te verhelpen en te verminderen.
Het doel is om het hele lichaam te laten herstellen. U kunt het zien als een ‘reset’ van het lichaam, zodat het lichaam weer als een geheel gaat functioneren.

Eerste consult
Bij een eerste bezoek wordt u gevraagd naar uw klachten, de duur ervan en naar het moment waarop de klachten optreden. Er wordt dan een analyse gemaakt van de gewrichten en spieren. Bij deze analyse worden alle gewrichten betrokken, van de schedelnaden, de wervelkolom tot en met de voetgewrichten. Het onderzoek bestaat uit zorgvuldige observatie tijdens het uitvoeren van verschillende specifieke bewegingen en metingen. Zo wordt duidelijk waar zich in het lichaam storingen bevinden.
Er worden foto’s gemaakt van de staande houding aan de rugzijde. Hiermee wordt een mogelijke compensatie of ‘uitwijkhouding’ in kaart gebracht.
De foto’s zullen gedurende de vervolgbehandelingen als leiddraad worden gebruikt om de veranderingen in de houding te laten zien en vooruitgang in de lichaamshouding aan te tonen.

Vervolg behandeling
Na de eerste behandeling komt u pas na enkele weken terug. Als uw lichaam goed op de behandeling reageert kan de periode tussen de behandelingen uiteindelijk steeds groter worden.
Er kan een grote vooruitgang geboekt worden, met minder behandelingen op jaarbasis.

Preventief behandelen
Voelt u zich stijf of bent u niet zo flexibel? Heeft u het gevoel dat u scheef loopt? Ook dan is het verstandig om een behandeling bij de artrokinesioloog te laten ondergaan. Zeker wanneer het betreft de rug. Een verschoven en/of geïrriteerde rugwervel veroorzaakt niet altijd direct pijn. Het lichaam neemt als reactie een ‘uitwijkhouding’ aan, waardoor er op den duur lichamelijke klachten ontstaan.
Preventieve controles en behandelingen zijn daarom belangrijk om pijnvrij te blijven.

Lees meer over de kosten en vergoedingen van behandelingen met artrokinesiologie.

Gebruik het contactformulier van Artrokinesiologie Praktijk Frank van Hulst voor meer informatie of een afspraak.