Momenteel zijn er 12 artrokinesiologen werkzaam in Nederland. De praktijkadressen zijn verdeeld over een deel van Nederland. De beroepsgroep is groeiende, er zijn ook nu weer nieuwe artrokinesiologen in opleiding.
En dit is belangrijk, want de vraag naar deze behandelmethode stijgt. Steeds meer mensen komen er , vaak via andermans positieve ervaring, achter dat de benadering van lichamelijke klachten die artrokinesiologie uniek maakt effectief is.

Artrokinesiologie historie
Jan Kloosterman is de grondlegger van deze methode van behandelen. 
J. R. Kloosterman volgde na zijn studie fysiotherapie de opleiding manuele therapie bij van der Bijl. Hij was 10 jaar docent op de school voor manuele therapie te Utrecht.(1972 -1982), secretaris van de vereniging van manueel therapeuten en redacteur van het tijdschrift Manuele Therapie.

Vanaf 1975 tot en met 1985 heeft hij gezocht naar een andere, in zijn ogen beter werkzame, aanpak voor aandoeningen van het bewegingsapparaat. Door empirisch onderzoek ontdekte hij dat er een wetmatigheid bestaat tussen specifieke handelingen en gevolgen voor het functioneren van de wervelkolom en het gehele bewegingsapparaat. Op basis van deze bevinding heeft hij een nieuwe werkzame behandelingswijze ontwikkeld.